Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1628726
Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους

Λεόντιος Κωστρίκης για τα μέτρα ενάντια στον Κορωνοϊό Εκτύπωση E-mail

του Γιάννου Δημητρίου,?  ημερ. καταχώρησης: 18/03/2020

 

Ικανοποίηση εκφράζει η επιστημονική κοινότητα στην Κύπρο για την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού από την Κυβέρνηση. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο ιολόγος Λεόντιος Κωστρίκης ανέφερε πως ήταν τα μέτρα που οι επιστήμονες ζητούσαν να παρθούν στο διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη την Παρασκευή.

Με αυτά τα μέτρα η επιστημονική κοινότητα θα ιχνηλατήσει σωστά όλα τα κρούσματα. Στόχος είναι να σταματήσουμε την αλυσίδα της εξάπλωσης του ιού. Θα χρειαστεί η συνεργασία των πολιτών και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτά τα μέτρα δεν σημαίνει ότι θα μαζευόμαστε σε σπίτια αντί σε καφετέρειες. Αυτή η κοινωνική αποστασιοποίηση που δημιουργείται έχει συγκεκριμένο σκοπό, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι αυτό που ζητούν οι επιστήμονες πλέον είναι πίστωση χρόνου 3-4 βδομάδες ούτως ώστε να εντοπιστούν τα δίκτυα των κρουσμάτων και να τερματιστεί η εξάπλωση. Το έργο καθίσταται ευκολότερο είπε, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται πλέον στις αφίξεις από το εξωτερικό.

Εξέφρασε ταυτόχρονα ανησυχία για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουμε ένα ορφανό κρούσμα το οποίο δεν συνδέθηκε με άλλο, γεγονός που δείχνει ότι στην Κύπρο κυκλοφορεί ένας "serial killer" κατά την έκφραση του τον οποίο δεν μπορούμε να βρούμε και να σταματήσουμε.

Ευχαριστίες εξέφρασε και για τη στάση της κυπριακής εκκλησίας και το γεγονός ότι εισάκουσε την επιστήμη και χαιρέτισε τη συνεργασία αυτή.

 

 

Πηγή:?  Alphanews (15/03/2020)

 

Δική μας σημείωση: Ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκης, Μοριακός Ιολόγος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι ένα από τα εξέχοντα μέλη της Κοινότητας Άσσιας και με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις επιστημονικές του παρεμβάσεις σε σχέση με τη διαχείριση της εξάπλωσης του κορωνοϊου. Ο Δρ. Λ. Κωστρίκης είναι επίσης μέλος της Ιδρυτικής Επιτροπής της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.


 

Άλλες παρεμβάσεις του Λ. Κωστρίκη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορείτε να δείτε στους πιο κάτω συνδέσμους:


1. Απάραδεκτες οι συνθήκες καραντίνας (17/03/2020)

 

2. Τι λένε οι ειδικοί πώς να να προστατευτείτε από τον κορονοϊο

3. Μαζί μας ο Λ. Κωστρίκης, Ιολόγος - Active Radio

4. Όλες οι παρεμβάσεις του Δρ. Λ. Κωστρίκη στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημερώσης

5. Ανάρτηση για το Δρ. Λ. Κωστρίκη στην ιστοσελίδα μας

6. Ο Καθηγητής Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης στο ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ με τον Τάσο Τρύφωνος

 
assia.org.cy | Copyright 2009 All Rights Reserved | Designed by Netcy.com