Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1628615
Έχουμε 29 επισκέπτες συνδεδεμένους

Αντικατοχική Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής Άσσια, Πεσόντες & Αγνοούμενοι 1974 (12-8-2015) Εκτύπωση E-mail

Ο  Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συνδέσμου «Η Άσσια» σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την καθιερωμένη αντικατοχική εκδήλωσή μας στις 28 Αυγούστου 2015, στην εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, όπου φιλοξενείται η εικόνα του Τιμίου Προδρόμου της  εκκλησίας της Πάνω Ενορίας της κατεχόμενης από τα τουρκικά στρατεύματα Άσσιας.


Κατά τον εσπερινό της γιορτής του πολιούχου αγίου μας, χοροστατούντος του Χωρεπισκόπου Μεσαορίας Γρηγόριου, θα τελεστεί μνημόσυνο των πεσόντων και υπόλοιπων τεθνεώτων Ασσιωτών, καθώς και δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων μας.

 

 

Θα ακολουθήσει  εκδήλωση με τίτλο: Μνήμη Άσσιας, πεσόντων και αγνοουμένων τιμή, στην οποία θα τιμηθούν οι συγγενείς των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη: του υποστράτηγου Χρήστου Φώτη και των στρατιωτών Αριστοκλή Γιακουμή, Απόστολου Ππασή, Σάββα Κυριάκου, Φραγκόπουλου Φράγκου και Αντώνη Βοσκού. Εκ μέρους των συγγενών του ήρωα Χρήστου Φώτη θα μιλήσει η σύζυγός του Κική Φώτη. Συμμετέχουν η Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς ΣΜΕΦ,  όλα τα σωματεία της Άσσιας, ο συνθέτης Λουκάς Ξενοφώντος και ο τραγουδιστής Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.



 


Πρόγραμμα Αντικατοχικής Εκδήλωσης

 
Στον εσπερινό της γιορτής του Τιμίου Προδρόμου (αρχίζει στις 6:30 μ.μ.) χοροστατούντος του Χωρεπισκόπου Μεσαορίας Γρηγόριου θα τελεστεί μνημόσυνο πεσόντων και όλων των Ασσιωτών που πέθαναν στην προσφυγιά και δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων. Ακολουθεί αντικατοχική εκδήλωση στη νότια αυλή της εκκλησίας:


ΜΕΡΟΣ Α΄
- Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού αναφέρεται στους στόχους της εκδήλωσης και στη θυσία του Υποστράτηγου Χρήστου Φώτη και των πέντε  πεσόντων σε μάχες Ασσιωτών  (5΄).
- Χαιρετισμός από τον Κοινοτάρχη Άσσιας με αναφορά  στους αγνοουμένους και στα δεινά των εγκλωβισμένων το 1974  Ασσιωτών εξαιτίας της εισβολής του τουρκικού στρατού και της κατοχής  (4΄).
- Χαιρετισμός από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χρ. Φωκαΐδη (5΄).
- Ομιλία της συζύγου του Χρήστου Φώτη κας Κικής Φώτη (8΄).
- Απονομή τιμητικής πλακέτας από τον υπουργό Άμυνας στη σύζυγο του ήρωα.
- Σύντομη αναφορά και στους υπόλοιπους ήρωες στρατιώτες από νέες/νέους της Άσσια και απονομή πλακετών στους συγγενείς των πέντε πεσόντων στρατιωτών.
- Κατά την απονομή  μουσική από τη ΣΜΕΦ (Προσευχή Ποτνιάσκι Μονόλεπτη σιγή)


ΜΕΡΟΣ Β΄
- Χαιρετισμός από τον  Πρόεδρο του Εθνικού Άσσιας  με σύντομη αναφορά στις σημαντικότερες δραστηριότητές του (3΄).
- Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Ομόνοιας ?Ασσιας  με σύντομη αναφορά στο  Χορευτικό  Συγκρότημα «Γρηγόρης Ασσιώτης» (3΄).
- Χοροί από το συγκρότημα «Γρηγόρης Ασσιώτης» (Ομαδικός χορός ανδρών και γυναικών και ο χορός του δρεπανιού).
- Τραγούδια «Ο Λεβέντης» και «Πενταδάκτυλος» από τη χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου του Εθνικού Άσσιας Μιχαήλ Κκάσιαλος.
- Τραγούδι για τον ήρωα Χρήστο Φώτη του οποίου τους στίχους έγραψε ο Αντρέας Καλλής, μελοποίησε ο Λουκάς Ξενοφώντος και ερμηνεύει ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.
- Προσκλητήριο αγνοουμένων-ταυτοποιηθέντων
- Εθνικός Ύμνος από τη χορωδία και τους παρόντες.

 

Πατήστε πιο κάτω για να δείτε το φωτογραφικό αρχείο  Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής - Άσσια / Πεσόντες / Αγνοούμενοι (1979 - 2014)

 

Eκ μέρους του Πολιτιστικού Συνδέσμου «Η Άσσια»

 
assia.org.cy | Copyright 2009 All Rights Reserved | Designed by Netcy.com