Εμφανίσεις Περιεχομένου : 809678
Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους

Κηδεύουν άδεια φέρετρα Εκτύπωση E-mail

Στο στούντιο ο Γιάννος Δημητρίου και ο Βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννης

 

της Χρυστάλας Βιλάνου

 

 

Στο στούντιο του ΑΝΤΕΝΝΑ φιλοξενήθηκε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης, μέλος της επιτροπής προσφύγων, και ο Γιάννος Δημητρίου, μέλος της επιτροπής για τους αγνοουμένους της Άσσιας. Οι φιλοξενούμενοι μίλησαν για τις καταγγελίες από τους συγγενείς των αγνοουμένων, ότι παραλαμβάνουν μόνο μικρά τεμάχια των λειψάνων. Επίσης, μίλησαν για την αιτία θανάτου που αναγράφεται σαν άγνωστη στα πιστοποιητικά θανάτου, και ενημέρωσαν ότι αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Στο βίντεο που ακολουθεί, το στούντιο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ.

 

 

 

 

 

Έντονο προβληματισμό προκαλούν καταγγελίες συγγενών αγνοουμένων της Άσσιας . Όπως ανέφεραν ενώπιον των μελών της επιτροπής προσφύγων κηδεύουν άδεια φέρετρα εφόσον η διερευνητική επιτροπή τους παραδίδει μικρά κομμάτια από τα οστά των αγαπημένων τους προσώπων .

 


Το δράμα των συγγενών αγνοουμένων της Άσσιας συνεχίζεται ακόμα και μετά την κηδεία των αγαπημένων τους προσώπων Οι καταγγελίες τους ενώπιον της επιτροπής προσφύγων της βουλής προκάλεσαν προβληματισμό και θλίψη.


Οι συγγενείς παραλαμβάνουν μικρά κομμάτια από τα οστά των νεκρών και κηδεύουν στην πραγματικότητα σχεδόν άδεια φέρετρα.


Ο Κοινοτάρχης Άσσιας Γεώργιος Ιωάννου, απέδωσε το φαινόμενο στο γεγονός ότι οι τούρκοι μετακίνησαν τα λείψανα των αγνοουμένων από τους δύο ομαδικούς τάφους στο Ορνίθι και στο χώρο απέμειναν μόνο μικρά κομμάτια των οστών τους.


«Μόνο σε 7 περιπτώσεις από τις 70 ανευρέθηκαν ολοκληρωμένα ή σχεδόν ολοκληρωμένα λείψανα. Και σαν να μην έφτανε αυτό το μαρτύριο, έχουμε πληροφορηθεί πρόσφατα ότι στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της ΔΕΑ υπάρχει και μεγάλος αριθμός οστών που ανήκουν μεν στους δικούς μας, αλλά η ταυτότητα δεν θα εξακριβωθεί επειδή, ένεκα κόστους, δε θα σταλούν για εξετάσεις DNA» δήλωσε ο κοινοτάρχης Άσσιας.


Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, Σκεύη Κουκουμά, δήλωσε ότι δεν μπορούν να μείνουν απαθείς μπροστά στις μεθοδεύσεις τις Τουρκίας, που στόχο έχουν να συγκαλύψουν το έγκλημα των μαζικών δολοφονιών.


«Ζητούμε από την Τουρκία να δώσει πληροφορίες γιατί έχει προβεί στην μετακίνηση οστών και στη συνέχεια να δώσει πληροφορίες πού έχει μετακινήσει τα οστά» είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων.


Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννης, δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες για την καταδίκη της Τουρκίας, για τη μετακίνηση των οστών των αγνοουμένων.


Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Χατζηγιάννη είπε ότι «Η Τουρκία να μας πει πού είναι τα οστά. Ένα δεύτερο έγκλημα για το οποίο η Τουρκία βαρύνεται και θα πρέπει να είναι υπόλογη».


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγνοουμένων Άσσιας, Γεώργιος Ιωάννου, εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκεια των οικογενειών που έχουν παραλάβει τα λείψανα των αγνοούμενων συγγενών τους, καθώς στο ιατροδικαστικό πιστοποιητικό αναφέρεται ως άγνωστη η αιτία θανάτου.

 

Πηγή: www.ant1iwo.com

 
assia.org.cy | Copyright 2009 All Rights Reserved | Designed by Netcy.com