Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1611814
Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δελτίο Τύπου Κοινότητας Άσσιας (8-12-2017) Εκτύπωση E-mail

 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άσσιας και η κοινότητα Άσσιας, γενέτειρα του Αγίου Σπυρίδωνος,  σας καλεί τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 5:00μμ στον Εσπερινό Αγίου Σπυρίδωνα στην ομώνυμη εκκλησία δίπλα από τον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού στη Λευκωσία. Του Εσπερινού θα προΐσταται η  Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

Μετά τον Εσπερινό, και επί τη ευκαιρία της Διεθνούς Μέρας  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου), θα πραγματοποιηθεί ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας με κεριά για τις ψυχές των 97 εκτελεσθέντων και αγνοουμένων της Άσσιας και των 29 κατοίκων γειτονικών κοινοτήτων που επίσης συνελήφθηκαν στο χωριό μας και δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τον τουρκικό στρατό το 1974. Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όσους επιθυμούν να υποστηρίξουν τον αγώνα για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας.

Η κοινότητα της Άσσιας δεν ξεχνά τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας σε βάρος των πολιτών της και διεκδικεί τα αναφαίρετα δικαιώματα των θυμάτων και των οικογενειών τους. Απαιτεί σεβασμό στο χειρισμό του θέματος των αγνοουμένων από όλους όσοι εμπλέκονται στο μεγάλο αυτό πρόβλημα και ζητά πειστικές απαντήσεις για τις διαδικασίες που ακολουθούνται προς διακρίβωση της τύχης καθενός από αυτούς. Ταυτόχρονα, καλεί τις αρμόδιες αρχές να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς επίλυση του προβλήματος με σεβασμό στο δράμα και την αξιοπρέπεια των συγγενών τους.

 
assia.org.cy | Copyright 2009 All Rights Reserved | Designed by Netcy.com