Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1612043
Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους

Πρόσκληση - Έκθεση Ζωγραφικής Γιάννη Πελεκάνου (22.9-7.10.2017) Εκτύπωση E-mail

 

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώνουμε τους συγχωριανούς και φίλους μας ότι ο καταξιωμένος λαϊκός μας ζωγράφος, και για τρεις και πλέον δεκαετίες μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συνδέσμου «Η Άσσια», κ. Γιάννης Πελεκάνος πραγματοποιεί την 40η Έκθεση Ζωγραφικής του που έχει αναδρομικό χαρακτήρα.  Η έκθεση περιλαμβάνει 65 συνολικά έργα ζωγραφικής, 58 εκ των οποίων είναι δημιουργίες λάδι σε καμβά, πέντε λάδι σε ξύλο καθώς επίσης και δύο ξυλόγλυπτα.


Καλούμε όλους όπως παρευρεθούν σε αυτή την ιστορική αναδρομική έκθεση του κυρίου Γιάννη για να τιμήσουμε την μακρόχρονη προσφορά του στην Τέχνη και τον πολιτισμό.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
40Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Γιάννης Πελεκάνος

22  Σεπτεμβρίου - 7 Οκτωβρίου 2017


Ο Γιάννης Πελεκάνος παρουσιάζει την 40η  έκθεση του με τίτλο «Ο Κόσμος της Κύπρου» στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά

 

Εγκαίνια: Παρασκευή  22 Σεπτεμβρίου, 7.30 μ.μ.

 

 

Ο Γιάννης Πελεκάνος παρουσιάζει την 40η  Αναδρομική  έκθεση του με τίτλο «Ο Κόσμος της Κύπρου» στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά από 22 Σεπτεμβρίου μέχρι 7 Οκτωβρίου 2017. Εγκαίνια Παρασκευή  22 Σεπτεμβρίου, 7.30 μ.μ.


Με το έργο του ο Γιάννης Πελεκάνος προσπαθεί να μας μεταφέρει στο παρελθόν. Στόχος του πάντοτε ν' αποθανατίσει αυτό που σιγά-σιγά χάνεται και σβήνει για πάντα. Η τέχνη του χαρακτηρίζεται από γνήσιους χρωματικούς τόνους και από το ένστικτο και την αίσθηση της κίνησης. Είναι αυθόρμητη και ειλικρινής όπως κάθε «ναΐφ».


Τα θέματα του είναι παρμένα από τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, τις ασχολίες των κατοίκων της υπαίθρου. Πηγή έμπνευσης του ο πλούσιος χώρος της Κυπριακής παράδοσης και λαογραφίας. Στηρίζεται συχνά στις προσωπικές του εμπειρίες και στη δική του μνήμη την οποία ζωντανεύει διαβάζοντας βιβλία λαογραφίας και ιστορίας. Ο ίδιος αναφέρει για τη δουλειά του:


«Άλλοι γράφουν με λέξεις και κάνουν λογοτεχνία, άλλοι γράφουν στίχους και κάνουν ποίηση, άλλοι με νότες και κάνουν μουσική, εγώ ζωγραφίζω και γράφω με τη ζωγραφική μου την ιστορία του τόπου μου, τις παραδόσεις, τις συνήθειες και τις ομορφιές του. Τις ασχολίες των γυναικών στο σπίτι όπως το ζύμωμα, το φούρνισμα, το κόψιμο του φιδέ. Τις ασχολίες των χωρικών στα χωράφια όπως το αλώνισμα, το θέρισμα, το φύτεμα του βαμβακιού. Σκηνές από τη κυπριακή θρησκευτική παράδοση όπως τες σούσες της Λαμπρής, τα κάλαντα, την επιστροφή από τον Καλό Λόγο. Τη δημιουργία της οικογένειας όπως το προξενιό, το χάρτωμα, το γάμο και τες γιορτές του».


Πηγή:  Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά


Για περισσότερες πληροφορίες

Tηλ +357 24 621109  &  +357 99 564 131

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Σχετικοί Σύνδεσμοι:   Γκαλερύ Άσσια - ηλεκτρονική γκαλερύ με τα έργα του κ. Γιάννη Πελεκάνου

 

 

 
assia.org.cy | Copyright 2009 All Rights Reserved | Designed by Netcy.com